Malevkonna naised lõid kaasa aasta raskeima Naiskodukaitse võistluse korraldamises!

27-29. juulil toimus Loksal ja selle ümbruses Naiskodukaitse aasta kõige raskem võistlus – koormusmatk. Kuna seekord oli korraldamise järjekord Harju ringkonna käes, siis harjukad ise ei võistelnud. Küll aga panustasid paljud malevkonna naiskodukaitsjad ning noorkotkad korraldusse.

Naised osalesid peamises korraldusmeeskonnas, olid punktikohtunikud ja täitsid ülesandeid staabis. Noorkotkad olid abikohtunikud. Naiskodukaitsjad Kaire Vahur ja Triin Mölder Saue jaoskonnast ning Elina Kutti Nissilt ja Tiina Pau Kuusalust läbisid kogu distantsi ja lahendasid ülesanded nn null-tiimi koosseisus, kelle ülesandeks oli enne võistlejate rajale asumist teha veel viimane test. Null-tiimile allahindlust ei tehtud – 36 tunni jooksul tuli juulikuises kuumuses kaardi abil orienteeruda enam kui 80 kilomeetrit ja täita väljakutsuvaid ülesandeid, näiteks laskmine, seinaületamine, luuramine, 4-korruselise hoone kõrgusest tornist laskumine jm.

27. juuli õhtul startis rajale 13 võistkonda Naiskodukaitse erinevatest ringkondadest. Rada oli sel aastal erakordselt raske, võistlejaid kimbutas ka juulikuiselt kuum ilm. Finišisse jõudis seitse võistkonda, teised võistkonnad katkestasid. Sel aastal sooviti panna rõhku taktikalistele oskustele ja teadmistele, seejuures eelmistest kordadest enam oli eduks oluline füüsiline vastupidavus. Võidukarika viis endaga koju Tartu ringkonna I võistkond, teise koha saavutas Pärnumaa ringkonna II võistkond ja III koha Lääne ringkond.

Koormusmatka korraldas Naiskodukaitse juba 28. korda. Võistluse korraldaja on igal aastal erinev Naiskodukaitse ringkond, sel aastal oli ülesanne Harju ringkonnale usaldatud. Võistlust aitasid korraldada Kaitseliidu Harju malev ja Noorte Kotkaste Harju malev. Kõikides kontrollpunktides olid abis ka abipolitseinikud ja vabatahtlikud päästjad.

Naiskodukaitse on üle-eestiline vabatahtlik naisi koondav organisatsioon, mis annab oma panuse riigikaitsesse ja ühiskonna arengusse Kaitseliidu tegevuses osalemise, kodanike harimise ning isamaaliste traditsioonide hoidmise kaudu. Praeguse seisuga on Naiskodukaitses pea 3900 liiget.

Tekst: Gea Otsa, Naiskodukaitse Saue jaoskond


Foto: Kaido Sipelgas

NKK Saue korraldustiim

Saue jaoskonna naised lõid võistluse korralduses kaasa nii kohtunikena, staabis kui ka fotograafina. Pildil (vasakult): Gea Liblik, Eveli Rea, Ruht Pääsuke, Katrin Naber, Kersti Puusepp, Keili Antonov, Elisa Jakson, Liis Tooming, Gea Otsa.


Foto: Gea Otsa

NKK nulltiim
Et võistlejate jaoks kõik sujuks, läbis raja esimesena nn null-tiim: 36-tunnise võistluse tegid lõpuni läbi Elina Kutti Nissi jaoskonnast (vasakult) ning Saue jaoskonna naiskodukaitsjad Triin Mölder ja Kaire Vahur. Tiina Pau katkestas vigastuse tõttu.

Karin Kolk Foto


Foto: Karin Kolk

Noored

Koormusmatka korralduses olid jaotelgi püstitamise ja airsoft-relvast laskmise ülesandepunktides abikohtunikena toimetamas Saue noorkotkad (vasakult) Kermo Rea, Mihkel Liblik, Kusti Liblik ja Kiili jaoskonna noorkotkas Martti Lainesaar. Neid juhendas ning punktid korraldas Gea Liblik Saue jaoskonnast.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga